In ’t nieuws

We hebben toch al een paar leuke dingen meegemaakt op ons plekje die in het nieuws terecht zijn gekomen. Hieronder een klein rijtje:

Adriaan van Dis op bezoek

Kregen we toch ineens in mei 2018 Adriaan van Dis op bezoek! Binnen een week was het voor elkaar en stond ik samen met twee vrienden in de keuken voor hem en zijn filmteam te koken terwijl Santi een rondleiding gaf over het terrein. Er wordt een documentaire serie gemaakt die in september 2018 uitgezonden gaat worden over Adriaan van Dis en zijn persoonlijke zoektocht in het Boeddhisme. Daarover spraken we dus en over ons leven in Plum Village. Achter de schermen kon ik mooi nog even een vraag stellen over het schrijversschap en gewoon over dagelijkse dingen. Dat was een mooie ontmoeting.

Op televisie bij De Reunie

In November 2016 was ik hoofdpersoon in klas Amstelveen De Reunie, een uitzending van KRO/NCRV. Wat was het leuk zeg om een aantal klasgenoten na zoveel jaar weer terug te zien en verhalen te zien en te horen. Plus prachtige beelden van ons plekje kwamen voorbij. Hieronder de uitzending.

Documentaire: Sandra – Ex-non tussen twee werelden

In 2012 kwam regisseur George Schouten samen met een filmteam van de Boeddhistische omroepstichting (BOS) een paar dagen naar ons plekje. Zij maakten met veel respect een documentaire over het leven na het Boeddhistische klooster Plum Village van Santi en mij. Rode lijn was hoe we de oefening van mindfulness die we leerden van Thich Nhat Hanh in ons huidige leven toepassen. Het waren mooie dagen waar we keer op keer vragen kregen op welke positieve manier mindfulness onderdeel uitmaakt van verschillende onderdelen in ons leven (onze relatie, het runnen van ons bedrijf, eten, ons dagelijks leven). Onderstaande documentaire werd ook op een internationaal documentaire festival getoond, is Engels ondertiteld en heeft als titel “My Wife is My Message” gekregen.