Een vermomde leeuw op de boerderij

leeuwin

Een vermomde leeuw op de boerderij

Het is middernacht en Santi en ik zitten rechtop in bed. We zijn wakker geschrokken van een dierlijk gebrul zo hard dat Simba de Lion King er piepend van zou zijn terug gekropen zijn hol. Zijn we in een slechte horrorfilm beland? Het klonk alsof de dader pal naast ons kussen stond om zich likkebaardend voor te bereiden op zijn maaltijd. En natuurlijk zou hij altijd bij mij beginnen, want mijn lekkere pootjes hebben veel meer spek dan die van Santi. Als een goed geolied team… voorbereid op gevaarlijke nachtelijke safarisituaties klik ik het licht aan, terwijl Santi woest naast het bed grijpt en in karate gevechtshouding opspringt. Hij is er klaar voor om in zijn onderbroek de indringer te lijf te gaan met onze paarse plastic vliegenmepper.

We kijken overal maar zien niets. Het zal wel verder weg zijn dan gedacht. Nachtelijke geluiden kunnen ver dragen over de Franse prairie. Met een plasje op het toilet om zo ons terrein voor de zekerheid nog wat af te bakenen, knippen we het licht weer uit. Tot even later….wroaaahhaaaaaaa!!!! “Het zit echt bij ons in huis hoor!” Roep ik wat angstig. Alle lampen die we hebben knippen we nu aan. Een volledige huisinspectie verder vinden we de dader. Verstopt in een hoekje van het open raam tussen het muskietennet zit een duimgroot gifgroen boomkikkertje. Onze ogen vertederen zich, maar in het spotlicht laat hij nog eens zien wat hij kan. Hij zet zijn borst op en buldert ons toe met de kracht van een F16 die door de geluidsbarrière vliegt. Onder de indruk doen we toch een stapje achteruit, want wie weet of een sacherijnige boomkikker met een magische sprong je gezicht eraf zou kunnen trekken.  De paarse vliegenmepper komt ons nu goed van pas en we of eigenlijk Santi wurmt hem tussen een kiertje van het raam door en zwiept hem de tuin in. Terwijl we het licht uitknippen en ons weer in bed nestelen voor nog een paar uurtjes slaap horen we in de verte nog een trotse brul:. Take that Lion King!

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs en vlogs van Sandra Schrijft, schrijf je helemaal onder aan de pagina in en ontvang een mailtje bij elk nieuw verhaal.

Sandra Schrijft
2 COMMENTS
 • Jolanda
  Beantwoorden

  Hi,
  Zie het voor me! Te grappig!

  Jolanda

 • Helma
  Beantwoorden

  Haha grappig verhaal. Ik zie Santi helemaal voor me met die vliegenmepper en in kungfu houding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *