Op Scheppen! (2018)

Boekomslag Op ScheppenOp Scheppen! is het tweede boek welke in 2018 uit is gekomen. Ik ben er trots op. Het gaat over onze tuin, permacultuur, lekker eten, anekdotes vanaf de boerderij, maar ook serieuze zaken over onze wereld voedselproduktie. Trots op het resultaat stel ik Op Scheppen graag voor aan je:

Op Scheppen is geshortlist voor de Alice Indie Boekprijs 2019! Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Achterflap Op Scheppen:

In Boeddhistisch klooster Plum Village waar Sandra en Santi non en monnik waren leerden ze over mindfulness en konden ze urenlang stil zitten in meditatie. Nu wonen ze op hun boerderij in het pittoreske Zuidwest Frankrijk en hebben ze hun pijen verruild voor een tuinbroek. Na het horen van zorgelijke verhalen over de wereldvoedselproductie gaan ze uitvinden of voedsel verbouwen ook anders kan en zo ontdekken ze permacultuur, een regenererende manier van tuinieren. En wat blijkt? Tuinieren en een mindful leven zijn prachtig te combineren. Je kleren worden er alleen wat viezer van.

Op Scheppen is doorspekt met humoristische verhalen over Sandra en Santi’s ervaringen als beginnende boeren en hun experimenten met de permacultuur technieken. Je leert de basisprincipes van permacultuurtheorie afgewisseld met instructies voor permacultuurprojecten die je in je eigen tuin kunt uitproberen samen met recepten voor (h)eerlijke maaltijden. Een stukje mindfulness wordt aangereikt met informatie over de omstandigheden waarin ons voedsel wordt verbouwd en oefeningen om dieper te kijken.
Het is een boek over de liefde voor de natuur en daar willen we graag een toost op uitbrengen: Op Scheppen!

Over Sandra en Santi

Sandra en Santi wonen sinds 2009 op hun boerderij waar ze een ecologische glamping runnen en de non-profit organisatie Simply Permaculture hebben opgezet: een demonstratietuin vol permacultuurtechnieken op 5 hectare grond toegankelijk voor het publiek.
In 2015 verscheen bij uitgeverij Altamira het eerste boek van Sandra “Levensreis naar Frankrijk”, een autobiografie over de zoektocht naar zingeving en het leven in het Boeddhistische klooster van zenmeester Thich Nhat Hanh, Plum Village.

“Zeker tien jaar verdiep ik mij nu in duurzaamheid en permacultuur is met het ‘cradle to cradle’ concept de sterkste en meest inspirerende oplossingsrichting die ik ben tegengekomen. Het zijn ook echt leuke mensen die zich erop hebben gestort – niet zo raar ook want leuke mensen zijn althans voor mij degenen die een monocultuur niet als geruststellend overzichtelijk ervaren, maar juist als verstikkend en deprimerend.
De permacultuur gemeenschap staat pas aan het begin, en leert snel. Dit boek is daarvan de weerslag. Niet alleen van alles wat Sandra en Santi inmiddels hebben geleerd, maar ook hoe ze dit alles opsteken: niet drammerig maar leergierig en met een open blik.”

Joris Luyendijk, schrijver –

Wegens wat veranderingen in het bestelproces, kun je voorlopig Op Scheppen bestellen middels het sturen van een email aan Sandra naar welkom “at” schrijverstuin.nl

Wil je meer lezen van Sandra’s hand, ga dan naar haar blog.