Levensreis naar Frankrijk

Bijna tot mijn eigen schrik werd Levensreis naar Frankrijk in 2015 gepubliceerd door uitgeverij Altamira. Een verhaal dat uit mijn vingers rolde over mijn leven in Boeddhistisch klooster Plum Village en vervolgens met veel hulp tot een boek werd uitgebroed:

Achterflap:

Het verhaal van een boeddhistische non die naar Frankrijk vertrok en een camping begon

Sandra Alderden besluit om het roer radicaal om te gooien. Ze zegt haar succesvolle baan op en gaat in het buitenland op zoek naar haar spirituele zelf. Op inspirerende wijze beschrijft Sandra de indrukwekkende keuzes die ze op haar reis maakte, steeds haar hart volgend. Van een jeugd met veel vragen naar diepe soul searching in het klooster van Thich Nhat Hanh, de ontmoeting met Santi, de omwegen naar hun relatie tot het verwezenlijken van hun droomplek in Frankrijk.

Reviews:

Ik heb het uit. Petje af. Goed gedaan. Zeer Informatief, ontroerend en goudeerlijk. Je hebt al heel wat levens geleid en er steeds het beste uitgehaald. Ik wist natuurlijk al veel – maar voor een buitenstaander lijkt me het zeer aan te speken.

 

Het leven kan je vieren. Dat is wat uit dit rijke boek spreekt. Bewonderenswaardig en vooral leerzaam.

George Schouten – Schrijver & Documentaire Maker –

Sandra verruilde ooit de zakenwereld voor het klooster en ontmoette daar de liefde van haar leven. Samen leven ze nu hun droom op een geweldig inspirerende plek en werken samen met de natuur.

Liefde en natuur.  Dat is waar Sandra en ik allebei sterk in geloven. Lees dit inspirerende levensverhaal als je ook wilt geloven en vind geluk, want dat is het enige wat zich verdubbeld als men het deelt.

Jonathan Karpathios – Chef, Schrijver – 

Met mildheid, zelfreflectie, wijsheid en gevoel voor humor beschrijft Sandra haar tijd als non in het boeddhistische klooster. Juist die oprechtheid raakt me in dit boek, dat ik als schrijfcoach en ‘boekenvroedvrouw’ mee mocht lezen tijdens het schrijfproces. Misschien blijkt de kracht van een spirituele stroming wel het beste uit je levenshouding als je niet meer midden in de stroom zit. Het verhaal van Sandra laat meevoelen wat leven vanuit compassie in de praktijk betekent. Of je nu in een klooster, op het platteland of in de grote stad woont.

Yoeke Nagel – schrijfcoach –